MASSACHS organitza una PASSEJADA GUIADA pel patrimoni geològic del Camí de Ronda de S’Agaró amb total èxit d’assistència

El passat 26 de març del 2017,  va tenir lloc la primera jornada cultural organitzada per MASSACHS Obres i Paisatge, consistent en una interessant  Passejada guiada per a tots els públics, realitzada per la reconeguda geòloga Marta Puiguriguer, en la que vàrem descobrir el desconegut patrimoni geològic existent al Camí de Ronda de S’Agaró,  en un tram de quasi dos quilòmetres, situat entre les platges del Racó de S’Agaró i de Sa Conca.

L’anunci de la proposta va rebre des d’un primer moment, una grata rebuda per part de tots els nostres convidats, fet que ens encoratja a seguir apostant per aquest tipus d’activitats i, a dia d’avui, ens comprometem a donar continuïtat a les mateixes, en futures ocasions.

_________

Al llarg del recorregut vàrem conèixer algunes raconades geològiques de gran valor, on vàrem observar diversos tipus de roques, estructures i formes de relleu. Vàrem conèixer l’origen i formació d’aquestes roques que constituïxen bona part de la Costa Brava, de quasi 300 milions d’anys d’antiguitat: des dels granits taronges de Sant Feliu de Guíxols, a les granodiorites grises de S’Agaró i els lampròfirs negres que tallen totes les roques anteriors. Vàrem observar els minerals que formen aquestes roques: el quars, els feldspats i les miques brillants, tant amb lupa com a simple vista.

L’activitat es va cloure amb un tast de vins, amb la particularitat que tots ells havien estat cultivats sobre terrenys granítics empordanesos.

 

 

Organitzadors: 

 

Han col.laborat:

 

 

 

Comments are closed.