Els gabions de pedra son una solució constructiva que planteja diversitat d’aplicacions essent una alternativa constructiva a un mur de formigó o un mur de pedra convencional.

 Els gabions poden tenir diferents aspectes, és molt freqüent trobar-los amb forma de caixes, que poden tenir llargs d’1,5, 2, 3 i 4 metres, un ample d’1 metre i una alçada de 0,5 o 1,0 metres. 

 

Un mur de pedra de gabions es pot aplicar com a:

  • Murs de contenció:

Els murs de gabions estan dissenyats per complir amb la funció de mur de contenció per mantenir una diferència en els nivells de sòl. Els gabions de pedres constitueixen un grup important d’elements de suport i protecció. 

  • Decoratius:

S’utilitzen com ha element decoratiu tant en espais públics com en jardins particulars. Diferents dissenys constructius, diferents mides de gabions, diversitat de tonalitat i tipus de àrids.

  • Conservació de sòls:

L’erosió hídrica és considerada summament perjudicial per als sòls, ja que a causa d’aquest fenomen, grans superfícies de sòls fèrtils es perden, ja que es desprèn el material sòlid accelerant el procés d’erosió.

  • Control de rius:

Els gabions de pedres també s’utilitzen per a mantenir un control de l’erosió de la llera del riu. L’ús de gabions de pedra pels rius evita erosions, transport de materials i esfondraments de marges, a més el gabió controla creixents protegint valls i poblacions contra inundacions.

 

I una gran diversitat de possibilitats decoratives per a jardins, parcs i mobiliari urbà. Per més informació, estudis de projecte o valoracions econòmiques posi’s en contacte.

 

 

Lloret gabaions de pedra esglaonats 2 - MASSACHS Obres i Paisatge
Mur de gabions de pedra. Massachs Obres i Paisatge slu

 

 

Construcció mur de gabions de pedra. Massachs Obres i Paisatge slu
Construcción de muros de gavions de piedra. Massachs Obres i Paisatge slu

 

Temes relacionats:

Mur de pedra

– Rocalla i Escullera

Mur verd

– Mur de travesses de fusta

Mur de Formigó – Formigó tenyit