Acabades dos actuacions on s’ha aplicat el sistema SAULO SOLID: Un tram de via verda inter-urbà compartit amb l’accés de vehicles pels veïns, i una actuació en un altre tram de carril bici que tenia problemes d’erosió degut a les pluges i  en una cruïlla amb dret a pas de camions.

12.2 Carrer via verda Interurbana Castell-Platja d'aro després 07

1. Tram  inter-urbà de la via verda a Castell d’Aro.

La via verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols passa per l’interior de Castell d’Aro i en aquest tram l’ús era compartit amb l’accés de cotxes dels veïns.

Anteriorment el paviment d’aquest tram era de terra simplement estesa i compactada, la diversitat de materials en cada aportació, el pas dels vehicles i les pluges erosionaven amb molta facilitat el ferm provocant irregularitats, regueres, fang, zones amb masses fins i afloraments de pedra en la via verda essent un problema de mobilitat i seguretat pels usuaris de la via verda i una molèstia pels veïns.

 

 

Per solucionar aquests problemes d’ erosió, i el corresponent manteniment que comporta; els serveis tècnics varen decidir realitzar una actuació de millora en el ferm duradora però que no comportés un canvi en el paisatge i en l’entorn natural i rústic de Castell d’Aro.

La solució que s’ha aplicat és el sistema Sauló Sòlid per es l’estabilització del paviment de terra mitjançant additius i lligams naturals, que aconsegueix endurir el paviment amb una alta resistència que evita que s’erosioni durant anys sense necessitat de manteniment i integrant-se perfectament amb un entorn natural.

 

 

El resultat és que els usuaris de la via verda poden gaudi d’aquest tram interurbà de la via verda amb un aspecte natural  i els veïns estan molt satisfets amb la millora del paviment tant amb la resistència com amb la integració amb la natura aconseguida.
TRAM Via Verda interurbà SaulòSòlid a Castell-Platja d'Aro 02

 

2. Tram via verda inundable per les pluges i cruïlla amb dret a pas de camions.

Aquesta segona actuació s’ha realitzat també per millorar el ferm d’un tram de via verda on s’hi presentaven varis factors que comportaven que estigues en males condicions degut a que el paviment existent previament era terra simplement compactada.

 

  • cruïlla, dret a pas de camions
  • cruïlla, dret a pas de camions

 

Al ésser el punt més baix dels terrenys del voltant, aquest tram de via verda en la temporada de pluges fa de riera. Aquest fet comporta l’aparició de regueres, aflorament de zones rocoses i zones amb accés de fins. Les queixes per part dels usuaris i la voluntat de disposar de una via verda en bones condicions varen portar als serveis tècnics a definir una solució real als problemes d’erosió i que no comportes manteniment.

 

  • Recent acabat
  • SAULO SOLID
  • SAULO SOLID
  • SAULO SOLID F
  • SAULO SOLID F
  • SAULO SOLID F

 

Un altre aspecte que s’ha solucionat es la cruïlla on hi passen camions, mitjançant la formula SaulóSòlid F, amb una alta resistència pensat específicament per zones d’alta exigència amb trànsit rodat. Aquest s’integra perfectament amb la terra estabilitzada SAULO SOLID de la via verda i en conjunt l’actuació queda totalment integrada en l’entorn natural.

 

Aquestes dos actuacions son exemples de com solucionar problemes d’erosió en camins de terra, amb un sistema que ja disposa de moltes obres realitzades envellint dignament des de fa anys, i que permet millorar les prestacions tècniques dels paviments en zones on el paisatge i la natura son i han de ser els protagonistes, i les actuacions de l’home passar desapercebudes.

Comments are closed.