El Consorci de Vies Verdes de Girona ha tornat en confiar en el procediment SAULO SOLID,  per a la pavimentació de la coneguda com a Ruta del Tren Petit entre Palafrugell i Mont-ras; per substituir l’anterior paviment.

En total s’han pavimentat 1.4 km d’aquesta Ruta del Tren Petit, anomenada així, ja que en bona part discorre per l’antic traçat ferroviari.  Aquesta ruta és molt transitada i hi han molts usuaris de Palafrguell i Mont-ras que l’utilitzen diàriament.

En aquesta actuació els tècnics han decidit substituir l’anterior paviment estabilitzat amb calç,  per paviment de terra estabilitzada SAULO SOLID.

L’anterior paviment després del primer any va començar a presentar símptomes d’erosió , essent necessari fer actuacions de manteniment cada vegada més costoses per a garantir les perfectes condicions pels usuaris.

QUINA ERA LA PROBLEMÀTICA D’AQUELL PAVIMENT?

Tot i la millora aplicada fa uns anys degut a l’alt transit d’usuaris, aquesta va ser insuficient i s’ha erosionat amb el temps reapareixent altre vegada els problemes de escorrenties, bassals, fang , pols; dificultant la circulació tan de ciclistes com de vianants i provocant diverses queixes a diferents administracions al respecte.

COM HO S’HA SOLUCIONAT?

Fins ara la solució definitiva, sense manteniment i a llarg termini que utilitzaven era la de formigonar, però com que el transcurs d’aquestes rutes és en entorns naturals es totalment desaconsellable a nivell paisatgístic i mediambiental.

Hi havien algunes alternatives al mercat o actuacions de millora com la anteriorment executada però la relació inversió/qualitat/durada no satisfeia ni a tècnics ni a usuaris.

Fins que els tècnics varen fer algunes actuacions amb SAULO SOLID i van comprovar amb el pas dels anys el bon funcionament d’aquesta tecnologia.

Anteriorment ja s’havien realitzat algunes actuacions puntuals en vies verdes i carril bici i es va comprovar de primera ma que sense cap manteniment el paviment de terra es conserva en perfectes condicions pel seu ús, envellint de forma homogènia, durant molts anys.

El procediment SAULO SÓLID és totalment respectuós amb el medi ambient i s’integra perfectament a la natura.

Podem garantir que la durabilitat del paviment Sauló Sòlid serà de molts i molts anys en perfectes condicions d´ús, sense generació de pols ni fang i sense necessitat de manteniment.

Per més informació pot contactar-nos a info@saulosolid.com

 

Comments are closed.