L’empresa MASSACHS Obres i Paisatge va dur a terme l’obra de millora dels accessos dels volcans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb el procediment certificat per estabilitzar l’àrid existent TERRA SOLIDA.

 

 

A finals del 2013 el Departament que gestiona i s’encarrega del manteniment del  Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa va adjudicar a l’empresa MASSACHS Obres i Paisatge l’execució de l’obre de millora dels accessos dels volcans Croscat i Santa Margarida.
Concretament la millora que es va plantejar, és la de l’estabilització mitjançant additius naturals dels camins de terra que accedeixen des de peu de carretera cap als volcans.
La problemàtica que es presentava era la d’uns camins de terra que sempre estaven en mal estat degut a l’erosió de la meteorologia i el seu ús, essent normal que aquest es presentés irregular amb regueres i amb un alt cost de manteniment.
El fet de tractar-se d’un camí dins un Parc Natural fa plantejar-se de quina manera i amb quin impacte es fan totes les obres que transformen el paisatge del Parc per que aquest assoleixi els serveis mínims necessaris amb un model constructiu que sigui respectuós i que s’integri amb el medi ambient.
Per aquest motiu, l’aplicació del sistema TERRA SOLIDA és del tot encertada per aquest tipus d’actuacions. L’estabilització TERRA SOLIDA  ja ha estat aplicada amb èxit anterioritat al Parc Natural del Cap de Creus i al Parc de Collserola de Barcelona.

 

Vídeo – Reportatge de Televisió Olot, Les Notícies (xip/tv)

Estabilización de caminos de tierra P.N.Z.V. Garrotxa

 

 

 

 

Comments are closed.