Actuació de millora  en alguns camins de terra del Parc del Bosc a Figueres. Estabilització de la terra mitjançant additius i lligams naturals amb el sistema SAULO SOLID que aconsegueix incrementar considerablement la seva resistència a l’erosió.

Parc del Bosc Figueres SAULO SOLID 2

El parc del Bosc és una de les zones naturals que rep més afluència de visitants a la ciutat de Figueres, ubicat dins de la ciutat, en l’inici del turó del castell, amb una certa inclinació en els seus camins interiors.

Aquest Parc de Figueres és molt concorregut i la urbanització de camins de terra que el fa practicable comporten un cost de manteniment molt elevat per l’ajuntament per poder gaudir-lo en perfectes condicions.

 

Els serveis tècnics de l’ Ajuntament de Figueres han confiat amb el sistema certificat SAULO SOLID per estabilitzar alguns trams de terra, tot aconseguint incrementar la resistència del paviment, evitant la formació de regueres, fang i nova vegetació durant anys.

 

Parc del Bosc Figueres - Paviment SAULO SOLID

SAULO SOLID és un sistema certificat que garanteix assolir uns resultats mínims en assaigs a laboratori. Un paviment que s’integra totalment a la natura, respectuós amb el medi ambient i que envelleix dignament amb el pas del temps.

Un paviment estabilitzat amb el sistema SAULO SOLID és ideal per actuacions en un entorn natural i on es vulgui un impacte paisatgístic mínim. Un paviment de terra estabilitzada amb el nostre sistema es manté en bones condicions pel seu ús sense necessitat de manteniment durant anys.

Parc del Bosc Figueres SAULO SOLID  5

L’empresa MASSACHS Obres i Paisatge va portar a terme un tram de camí amb àrids de la zona estabilitzats per el procediment SAULO SOLID i la acceptació per part dels usuaris va esser tant favorable que l’Ajuntament va encarregar l’execució de 5 dels camins amb més pendent del Parc de manera immediata.

El resultat ha estat molt satisfactori i es preveu portar a terme una altre actuació similar als camins del parc durant aquest 2015.

A continuació unes fotografies de l’actuació:

Parc del Bosc Figueres ABANS SAULO SOLID 1 Parc del Bosc Figueres DESPRÉS SAULO SOLID

Parc del Bosc Figueres SAULO SOLID 0

 

Parc del Bosc Figueres ABANS SAULO SOLID 0Parc del Bosc Figueres SAULO SOLID 6

 

Parc del Bosc Figueres SAULO SOLID 8

Parc del Bosc Figueres SAULO SOLID 7

Comments are closed.