El camí es va haver de tancar el març del 2010, arran dels desperfectes i esllavissades causats per la gran nevada. El ministeri de costes de l’estat és qui en té la competència però, després de molts anys esperant, l’Ajuntament ha decidit de manera unilateral realitzar una actuació de consolidació per tal millorar les condicions del camí i assegurar-ne la seva seguretat,  per què es pugui obrir el pas a finals d’aquest mes de Juny.

20160510_164137.1

 

 

Per tal de millorar estabilitat i protegir contra els esllavissaments s’assegurarà un tram de 25 metres lineals de camí de Ronda entre les poblacions de Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge (Província de Girona), en l’indret anomenat Cala dels Canyers.

El camí de ronda de Platja d’Aro és una part molt important del patrimoni natural del poble, alhora que esdevé un gran reclam turístic tant en la temporada d’estiu com en la resta de l’any. Aquests espais son competència del ministeri de costes però els darrers anys no s’han atès amb suficient celebritat els reclams de condicionament i millores de seguretat que demanava l’Ajuntament comportant que alguns trams del camí de ronda restessin tancats des de l’any 2010.
20160513_083431.1

Així doncs finalment, L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha decidit consolidar i realitzar diverses millores per tal de reobrir el tram de camí de ronda entre les cales del Pi i els Canyers, després de sis anys esperant l’actuació de Costes de l’Estat. Aquestes obres permetran evitar noves esllavissades del talús de la part superior del camí i s’instal·laran baranes de fusta com elements de seguretat allà on facin falta.

Execució de les obres:

Camí ronda PDA - Massachs 02

Camí ronda PDA - Massachs 03

Camí ronda PDA - Massachs 01

Camí ronda PDA - Massachs 04

 

Pròximament quedaran enllestides les obres i ja es podrà gaudir del tram complert des de Cala Rovira fins a Cala Belladona del camí de ronda de Platja d’Aro. 

Enllaç notícia premsa El Punt Avui:  http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/978890-castell-platja-daro-refa-el-cami-de-ronda-al-marge-de-costes.html 

Comments are closed.